zondag 1 november 2009

PAS

Als verzinkerij is PAS nv één van de laatste familiebedrijven in België. Het bedrijf staat onder leiding van Geert en Wim Pas, zonen van stichter Leo Pas. De verzinkerij Pas nv heeft door de jaren heen een enorme evolutie gekend waardoor we uitgegroeid zijn tot één van de modernste verzinkerijen van het land.
Wij werken met een 20-tal arbeiders in 2 ploegen (6u tot 14u en 14u tot 22u) en een drietal bedienden die de administratie van de firma verzorgen.
Sinds augustus 2009 beschikt verzinkerij PAS over de loodsen (voorheen ETS) waar ze verschillende nabehandelingen & beveiligingen kan uitvoeren op de verzinkte producten. Ook kunnen in deze hal +/- 2000m³ goederen tijdelijk kosteloos (binnen) worden opgeslagen. Zo blijft het verzinkte materiaal er als nieuw uitzien wat voor heel wat klanten zeer belangrijk is.

Thermisch verzinken


Staal kan tegen inwerking van corrosie worden beschermd door het te verzinken. Een van de vereisten die aan een goede corrosiewering gesteld mag worden, is duurzaamheid en derhalve ook een hoge rentabiliteit.
Tegenwoordig worden steeds hogere eisen aan corrosiewering gesteld. De systemen moeten ook mechanisch stevig belast kunnen worden.

Thermisch verzinken is wat dat betreft het ideale systeem; niet alleen wordt het materiaal tegen corrosie maar ook door de goede hechting van de zinkcoating aan het staal goed tegen mechanische schade/ roest beschermd.
Verzinkt staal heeft een aantal eigenschappen die het bijzonder geschikt maken voor toepassingen in open lucht. Onderroestvorming treedt niet op, zodat men nooit wordt verrast door plotseling opkomende roestplekken.
Wanneer de zinklaag beschadigd raakt, zal op het staaloppervlak geen of vrijwel geen uitbreiding van de roestvorming optreden.

Jaarlijks verzinken wij ± 10.000 ton staal. De behandelde stukken zijn van uiteenlopende aard: nl. van gewone handelsprofielen, wegmeubilair, staalbouw, aanhangwagens, steigers, hekwerk tot alles voor stallen-en tuinbouw. Wij beschikken over een badsamenstelling van zink met een klein percentage nikkel, dit om de vloeibaarheid van de zink te verhogen zodat de zinkopname lichtjes wordt gereduceerd. Bijgevolg zal het ijzer met een relatief hoog siliciumgehalte beter verzinkt kunnen worden.

Bij verzinkerij Pas gaat kwaliteit boven alles. Om dit te kunnen bekomen zijn wij in onze ultramoderne verzinkerij niet gering uitgerust:
  • Een verwarmde flux-oplossing om verzinkfouten volledig uit te sluiten
  • Alle spoelingen gebeuren in stromend water om de zuur-, flux-en zinkbaden minimaal te verontreinigen (met geïntegreerde waterzuivering)
  • Wekelijks controleert de zink-leverancier onze zink, de fluxoplossing en ontvetter worden gecontroleerd door Floridienne chimie
  • Het zinkbad wordt aangevuld met zink met een zuiverheidsgraad van 99,995% met daarbij een klein percentage nikkel
  • De materiaalophangingen worden altijd zo gekozen dat na het verzinken een minimum aan aftekeningen zichtbaar blijft
  • Een ontzinkingsbad, voor materialen te ontzinken die reeds verzinkt

Contactpersonen: Pas Wim
  Commercieel directeur/ klantenbeheer
Tel: 052/31.57.63
E-mail: wim.pas@pas-ets.be

  Pas Geert
Technisch directeur/ leverancierbeheer
Tel: 052/31.57.64
E-mail geert.pas@pas-ets.be

Geen opmerkingen: